ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1964 στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Μεγάλωσε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας και αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων του Τεχνικού Λυκείου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, και ήδη από την ηλικία των 18 χρόνων, άρχισε να εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο. Εκεί απέκτησε, με πρακτικό τρόπο, τεχνικές γνώσεις για κατασκευές κτηρίων και σε διάστημα 10 χρόνων έφτασε στο επίπεδο του Τεχνίτη.

Το 1992 αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και ξεκίνησε να εργάζεται στη 16η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ως Τεχνίτης Αναστηλώσεων με ειδικότητα στις πέτρινες κατασκευές.

Το 1997 εργάστηκε ως Τεχνίτης Υψηλής Εξειδίκευσης (Πετράς) στην 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με έδρα τη Λάρισα, στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας, όπου επί 5 χρόνια έχτισε 500 κυβικά μέτρα πέτρας αναστηλώνοντας το συγκεκριμένο κάστρο.

Στο ίδιο διάστημα εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Κ.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου επί έναν χρόνο εκπαίδευσε ομάδα νέων στο χτίσιμο πέτρας. Παράλληλα, αναλάμβανε εργασίες τοποθέτησης πέτρας για διάφορους ιδιώτες στη Λάρισα και την Κατερίνη.

Το 2001 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου για 10 χρόνια εργάστηκε με διαδοχικές συμβάσεις στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, ως Ειδικευμένος Τεχνίτης Πέτρας και Μαρμαροτεχνίτης. Παράλληλα αναλάμβανε εργασίες χτισίματος και τοποθέτησης πέτρας στην Αθήνα και σε ορεινές περιοχές της Αρκαδίας.

Στον ελεύθερο χρόνο του πρόσφερε εθελοντική εργασία εκπαιδεύοντας εθελοντικές ομάδες σε κατασκευαστικές εργασίες, με έμφαση στο χτίσιμο πέτρας.

Από το 2011 έως και το 2016 εργάστηκε ως Μαρμαροτεχνίτης στην αναστήλωση του Παρθενώνα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη γλυπτική σε πηλό και μάρμαρο.

Τα έτη 2016 και 2017 εργάστηκε ως Μαρμαροτεχνίτης στην αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου του Χριστού στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, υπό την εποπτεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εδώ και 25 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο του μελετά μνημεία από όλους τους σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς και προσπαθεί να προσεγγίσει τη φιλοσοφία τους.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Κωδικός Πιστοποίησης: ΕΒ 39192 (03/08/2018)

Εργαστήριο Παραδοσιακών Τεχνών και Επαγγελμάτων     ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΓΩΝ